Маскирайте плешивостта

Необходимостта от маскиране на плешивосттта произтича от естетическите нужди, но и от по-интимни и лични нужди. Понякога  имаме необходимост да го правим, защото се случва твърде рано, или може да се случи така, че дадена работа да изисква  определен вид външен вид. Всъщност, плешивостта обикновено се свързва с фаза на зрял живот и въпреки че е абсолютно нормално явление, не всеки го приема пасивно. В днешно време има много начини за подобряване на естетиката на външният ни вид.

Но какво точно е плешивост?

Плешивост или андрогенна алопеция е загуба на коса поради отслабване на космения фоликул. Алопецията е най-често срещаният вид плешивост, тя засяга 70% от мъжете (затова се нарича андрогенен) и 40% от жените. Плешивостта при хората се проявява чрез прогресивна рецесия на областта, покрита с коса, която започва от частта близо до слепоочията и от върха на главата, докато при жените това явление обикновено се проявява с широко разпространение и обикновено еднаква форма на изтъняване по целия скалп.

Как може да се маскира оплешивяването? 

На пазара  има  много различни продукти за третиране на оплешивяването.

Без съмнение най-старото решение на проблема е използването на перуки. Днес перуката се използва предимно от жени, с голямо разнообразие от цветове и разфасовки. Те се произвеждат, за да възстановят чувството на радост и женственост на онези, които се намират в ситуация на дискомфорт поради алопеция.

Много често срещано решение е козметичните продукти за обем.

Продуктите за обем се използват за придаване на по-голяма консистенция и по-здравословен вид на косата и следователно за скриване на изтъняване. Най-често срещаните продукти за обем са съединения или естествени влакна от определени видове памучни или кератинови влакна. Продуктът, който е в контакт с косата и скалпа, се свързва с тях по електростатичен начин и с увеличаването на обема на косъма пространството между тях намалява, което прави частите на кожата без коса по-малко видими.

Друг вид решение може да бъде изтеглянето на много малки частици мастило върху кожата на главата, което се нарича микро пигментация на скалпа. Тази дейност, всъщност, се отнася до рисуването със специфични инструменти на микроскопични пигментни точки на скалпа. По принцип механизмът е подобен на този на татуировката, тъй като тези малки мастила са проектирани с цел възпроизвеждане на космените фоликули. По този начин ще имате визуално впечатление на обръсната глава.

По същество, решенията за маскиране на плешивост могат да бъдат перуки, козметични продукти, които се прилагат за слаба коса , продукти за обем и естетични лечения, подобни на татуировки.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
YouTube