Рециклиране на дюзи цени

Понякога замяната на оригиналните дизелови дюзи може да се окаже не толкова ефикасно решение, особено при стари автомобили, при които не се произвеждат вече нови части. В такива случаи обикновено се прибягва до рециклиране на дюзата.

Как се почистват и рециклират дюзите?

Когато мръсният инжектор за гориво или запушени горивни инжектори пристигнат за сервизно обслужване започва процесът по отстраняване на компонентите –  инжектор за гориво, О-пръстени, капсули и кошове за филтри. Едва когато това стане, инжекторът се поставя в баня за ултразвуково почистване, за да се почисти външната част на инжектора за гориво.

Инжекторът за гориво се свързва след това с електронно контролирана машина, която има способността да изтегля горивния инжектор при различни скорости.

Той се поставя отново във втора вана за ултразвуково почистване по такъв начин, че дюзата на инжектора да бъде преместена в почистващ разтвор. Отварянето и затварянето на спиралния клапан в комбинация с почистващия разтвор, възбуден от ултразвуковите вълни, почиства вътрешните компоненти на горивните инжектори.

Пулсацията на инжектора за гориво, комбинирана с ултразвуковите вълни, принуждава почистващия разтвор да се движи нагоре в инжектора, като по този начин причинява ефект на промиване на инжектора и следователно изхвърля замърсяванията и отломките от вътрешните части на горивния инжектор.

Веднъж установено чрез тестване на потока на горивото и визуална проверка, че формите му на пръскане са правилни, инжекторите за гориво са чисти, поставени са нови филтри, щифт и O-пръстени към тях, те вече са готови за работа.

Ако след няколко опита за почистване, моделът на потока не може да бъде коригиран и ако количеството, подадено от инжектора все още не е в спецификацията, инжекторът може да се счита за неизползваем и трябва да бъде заменен.

Изпускащи дюзи

Инжекторите, които изпускат външно поради напукано тяло, трябва да бъдат заменени или при възможност рециклирани! Симтомите за това са:

  • Увеличена консумация на гориво. Изтичащите инжектори за гориво са опасни за пожар
  • Лош празен ход
  • Миризми на гориво вътре и около автомобила
  • Твърд старт
  • Лоши емисии
  • Разреждане на маслото, което може да доведе до катастрофални повреди на двигателя
  • Хидро заключване, което може да доведе до катастрофални повреди на двигателя

Доверете се на София Дизел Център

София Дизел Център предлага рециклиране на дюзи Bosch, Delphi, Denso, Siemens VDO и Lucas със заводско качество и достъпни за българския потребител цени.

Оторизирани дизелови стендове, висококвалифициран инженерен персонал и ежедневен стремеж към съвършенство са само част от условията, на които отговаря нашата съвременна ремонтна база за рециклиране на компоненти от дизеловите горивни системи.

Рециклираме дюзи на Ауди, БМВ, Нисан, Тойота, Форд. За проблем с дюзите може да разчитате изцяло на нас.

Ние може да рециклираме дюзи на следните автомобилни производители: Audi, BMW, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Iveco, Jaguar, Jeep, Kia,  Lancia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Rover, Saab, Seat, Skoda, Ssang Yong, Subaru, Suzuki, Tata, Toyota, Volkswagen, Volvo и др.Нека ние се погрижим за проблемната дизелова помпа или дюза. Очакваме ви на 02/ 967 64 04 или на място в нашия сервизен център на ул. Папрат 37, кв. Драгалевци, София.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
YouTube